Arkisto

***

Tiedotus Ranta-Tampellan Kesäsiirtola-tapahtumasta

Hukkatila ry:n järjestämässä Kesäsiirtolassa avautuu mahdollisuus kokea joutilas kesäpäivä lähes keskellä kaupunkia upeissa maisemissa. Rakennamme Aspinniemen alueelle konttikahvilan sekä esiintymislavan, joka toimii erilaisten tapahtumien pitopaikkana. Tapahtumia tulevat olemaan esimerkiksi pienet konsertit, dj-illat, ulkoilmaelokuvat, karaoke- sekä runo- ja kirjallisuustilaisuudet. Alueelle tulee myös kaupunkiviljelyä. Lisäksi tontille rakennetaan skeittiramppi, joka on osa Tampereen taiteilijaseuran, Tampereen taidemuseon ja Pirkanmaan taidetoimikunnan järjestämää Pirkanmaan viidettä triennaalia.

Kesäsiirtolan ohjelmaa ja aukioloaikoja päivitetään kesän mittaan tapahtuman järjestäjän nettisivuilla: http://hukkatilary.tumblr.com/.

Kesäsiirtola on toiminnassa ajalla:22.6.–31.8.2012. Järjestämme alueella tapahtumia noin 3 kertaa viikossa. Live-konsertteja järjestämme kesän aikana noin 10. Lopetamme ulkoilmakonsertit kello 22. Tämän jälkeen saatamme soittaa taustamusiikkia.

Tervetuloa nauttimaan kulttuurintäyteisestä kesäpäivästä Kesäsiirtolaan!

 

Yhteystiedot:

hukkatilatampere@gmail.com

Hukkatila ry on tamperelainen yhdistys, jonka tavoitteena on kaupunkitilan ja -kulttuurin elävöittäminen hyödyntämällä joutotiloja.

***

 

Asukasyhdistys toivottaa kaikille kanta-tampellalaisille hyvää joulua ja viihtyisää vuotta 2012!

 

Juicen kirjastossa 15.12.2011 pidettyyn joululaulutuokioon osallistui laulajia vauvasta vaariin Outi Nokkosen säestäessä.

————————————————————

PIENJÄTEPISTE ON SIIRTYNYT!

Pienjätepiste sijaitsee Häkiläpolku 1:n ja Juhlatalonkatu 3:n kulmassa, Tredean sisäänkäyntiä vastapäätä.

Jätepisteessä on lasin, paristojen ja pienmetallin keräysastiat.

————————————————————

Kalaa Pellavantorilla

Kafe Kalapirtti myy kalatuotteita perjantaisin klo 11 – 17. Palvelu on tarjolla jouluun saakka.

————————————————————

SIISTEYSTALKOOT

 

Kuva talkoolaisista
Kanta-Tampellan väkeä osallistui koko kaupungin siisteystalkoisiin 7.5.2011 omalla alueellaan. Aurinko paistoi talkoolaisille, joista osa on jo valmiina tehtäviin Pellavantorilla. Torilta lähdettiin liikkeelle ja sen kupeessa Classic Coffee Tampellan terassilla nautittiin virvokkeet ahertamisen päätteeksi. Kuva: Terhi Nieminen

————————————————————

LINKKEJÄ KAAVOITUSASIOIHIN

Asukaskokouksessa ke 23.3. kyseltiin tietoa kaavoitushankkeiden etenemisestä. Tampereen kaupungin nettisivuilla asiat on esitetty kattavasti, joten tässä muutama suora linkki kaupungin sivuille.

Rantaväylä-sivusto

Ranta-Tampellaa koskeva sivusto

Kaupungin kaavoitusasioita yleensä pääsee puolestaan seuraamaan tästä.

————————————————————

UUTTA ASUINALUEELLAMME: JUICEN KIRJASTO

Pellavantori 2 B

”Juicen tahto oli, että hänen kotikirjastonsa sijoitetaan hänen kuolemansa jälkeen palvelutalo Viola-kotiin. Juice halusi, että hänelle rakkaat kirjat pysyisivät yhtenäisenä kokoelmana. Juicen kirjallista makua ja kiinnostuksen kohteita valottavat kirjat on sijoitettu Viola-kodin kokous- ja juhlatilaan, joka on saanut nimekseen Juicen kirjasto. Kirjoja ei lainata, mutta niihin voi valvotusti tutustua.”

Juicen kirjastossa vietettiin avoimien ovien päivää 13.4.2011 klo 17 – 19. Viola-kodin toiminnanjohtaja Niina Peltokangas kertoi kirjaston synnystä ja sen käyttötarkoituksesta. Aikanaan Tammerkosken rantaan istutettu Juicen omenapuu ei tiettävästi ole vielä tuottanut hedelmiä, mutta tarjolla oli omenamehua ja keksejä palanpainikkeeksi kaikille tutustujille. Illan aikana virisi myös keskustelua tampellalaisia askarruttavista aiheista.

————————————————————